Dirigent

 

Stephan Pas

Stephan Pas is sinds 26 maart 2015 dirigent van AZM. In een ontspannen sfeer met veel humor en zichtbaar plezier, zonder de focus op  muziek en kwaliteit uit het oog te verliezen, heeft Stephan sindsdien de koorrepetities van AZM ter hand genomen. Stephan ziet de interactie tussen dirigent en zangers, het muzikale samenspel en het luisteren naar elkaar als een mooie uitdaging.  

Foto Stephan Pas, Dirigent.jpg

 

quote.png  Musiceren is voor mij als het ware de      geheime taal van de ziel, met jezelf als basis.  
Het is steeds weer opnieuw ontdekken, en
herontdekken.

 

 

 

 

 

 

 

Stephan Pas studeerde klarinet en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij vervolgde zijn studie aan de Musikhochschule Trossingen en volgde verschillende masterclasses. Stephan dirigeert in binnen- en buitenland en zijn repertoire reikt van de barok tot hedendaagse composities. Hij dirigeerde onder andere  de Nederlandse premières van het dubbelconcert voor viool, hoorn en orkest van Ethel Smyth en van het ballet “Le Festin d’Araignée” van Roussel.

Hij is oprichter en dirigent van het Alban Berg Ensemble, waarmee hij eigentijdse muziek uitvoert en waarvoor hij bewerkingen maakt. Daarnaast werkt Stephan Pas met verschillende amateurkoren, waaronder AZM.